Kesällä grilli kuumenee meillä vähintään kerran viikossa. Tässä yksi ikisuosikkimme, marinoidut kasvikset vartaassa. Tähän versioon päätyi simppelisti vain kesäkurpitsaa, herkkusientä ja kirsikkatomaattia, mutta lisäksi voi kokeilla tuoretta ananasta, sipulia ja mitä ikinä mielikuvitus keksii. Viime kesänä istutetut ruohosipulit ja persiljat ovat nousseet maasta taas, joten marinadi sai makunsa omasta maasta. :)
Marinadi:
n. 1 dl hyvää oliiviöljyä
reilu nippu tuoretta ruohosipulia
reilu nippu tuoretta persiljaa
3-4 valkosipulinkynttä
2 kuivattua chiliä (lemon drop)
pieni loraus sitruunamehua
pieni loraus soijakastiketta
mustapippuria
(ruususuolaa)
Hienonna yrtit, chilit ja valkosipulit. Blendaa ne oliiviöljyn ja muiden aineksien kanssa tasaiseksi kastikkeeksi. Pilko kesäkurpitsaa, ananasta tms. ja tee varrastikkuja makusi mukaan. Voitele siveltimellä marinadia vartaisiin joka puolelle ja anna vartaiden maustua jääkaapissa jonkun aikaa. Sivele vielä grillauksen aikana 1-2 kertaa kummaltakin puolelta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti