sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Perinteinen Britakakku


Raparperilla täytetty Brita oli herkkua, mutta täytyy kyllä myöntää että tämä perinteinen mansikkarahkalla täytetty ja kuorruttamatta jätetty versio oli simppelimpi ja mielestäni parempi. Huomasin, ettei marenkia kannata missään nimessä kuorruttaa, sillä silloin se menettää koostumuksensa ja kakusta tulee päivässä jääkaapissa melko mössöistä.

Pohja ja marenki:

Raparperi-Britan
ohjeen mukaan, mutta lisää marengin päälle mantelilastuja ennen uuniin laittamista.

Täyte:

2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
vajaa litra tuoreita mansikoita (tai pakastettuja)
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma. Lisää rahka, paloitellut mansikat sekä sokerit ja sekoita tasaiseksi. Levitä kahden pohjalevyn väliin. Koristele tuoreilla mansikoilla ja tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti