Löysin Kinuskikissan blogista Choko-cappuccinokakun ohjeen ja kahvinystävänä päätin kokeilla. Tietysti omat sovellukset tein ohjeeseen sen mukaan mitä kaapista löytyi. En viitsinyt ostaa esimerkiksi paketillista cappuccino-jauhepusseja pelkästään kakkua varten, mutta aikas ihanaa tästä tuli ilmankin.
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
100 g maitosuklaata
1,5 dl vahvaa kahvia
6 liivatelehteä
Koristeet:
Maitosuklaata
0,5 dl vispikermaa
0,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
Hienonna keksit muruksi ja kaada päälle sula voi. Sekoita ja kaada irtopohjavuokaan (leivinpaperin päälle). Laita liivatteet kylmään veteen ja keitä kahvi. Notkista tuorejuusto vatkaamalla, liuota liivatteet kuumaan kahviin ja lisää kahvi ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon vatkaten. Vatkaa vanilijakastike eri kulhossa ja lisää sitten vanilijavaahto tuorejuusto-kahviseokseen. Sulata suklaa ja lisää sekin lopuksi sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.
Koristeita varten sulata suklaa ja tee minigrip-pussista tai vastaavasta pursotinpussi, jolla saat "piirrettyä" suklaasulasta kuvioita leivinpaperille. Laita leivinpaperi jääkaappiin jotta kuviot jähmettyvät ja siirrä ne sitten kakun päälle. Pursotuksia varten vaahdota kerma sekä vanilijakastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti