En tykkää hesemäkkihamppareista kauheasti koska niissä on liikaa majoneesia. Tuntuu ettei purilaisessa juuri muuta olekaan. Kotitekoiset hampurilaiset sen sijaan ovat herkkua, ja halutessa niistä saa terveellisempiä korvaamalla jauhelihapihvit kasvispihveillä sekä jättämällä suurimmat majoneesipläjäykset pois. Tällä kertaa hampparit oli meillä viikonloppuruokana, joten niistä ei ollut tarkoitus tehdä terveellisiä... :)
Sämpylöiden tekeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä ainakin tällä ohjeella tehtynä ne ovat valmiita täytettäväksi noin viisi tuntia aloittamisen jälkeen.
Viikonloppuhampurilaisen väliin laitetaan lihaversiossa perinteinen jauhelihapihvi, cheddarjuustoa, paljon salaattia, (paistettuja) sipulirenkaita, tomaatti- ja paprikasiivuja sekä kastikkeita maun mukaan.
Tässä minun versioni hampurilaispihvistä:
2 dl kermaviiliä/rahkaa/kuohukermaa
1 dl korppujauhoja
400 g naudan paistijauhelihaa
2 kananmunaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 keskikokoista tuoretta chiliä
suolaa, pippuria
Laita korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Leikkaa sipuli, valkosipulit ja chilit ihan pieneksi silpuksi. Lisää silppu korppujauho-kermaviiliin ja sen jälkeen jauheliha ja kananmunat. Lopuksi mausteet. Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin. Muotoile öljytyin käsin taikinasta ohuita pihvejä ja paista pannulla kypsiksi.
Kuumenna kypsiä sämpylöitä uunissa hetki, jotta niihin tulee rapea pinta. Täytä sitten hampurilainen ja ota haukku! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti